Beluga Line

EISEN BRONS

1.1 Vinnen 25 meter borstcrawl
1.11 V Kopsprong aansluitend door
10 meter onder water door duikscherm
1.12 V 100 meter borstslag waarin minimaal 8 hoekduiken
1.13 V 50 meter dolfijnbeenslag rug
1.14V 50 meter dolfijnbeenslag buik
1.15 V Zelfstandig opzetten van masker en snorkel
1.21 Starten in het water, 100 meter snorkelen waarin het gezicht onderwater blijft.
1.22 Starten in het water, 50 meter snorkelen onderbroken door 2 keer een hoekduik richting de bodem.
1.23 Starten in het water, met een hoekduik naar de bodem en een voorwerp naar keuze opduiken. (minimaal 2,00 diep)
1.24 Seascooter Toon staande in laag water de juiste positie van de handen aan de grepen. Seascooter aanzetten.
Beweeg voorwaarts in het water met een correcte lichaamshouding en maak minimaal 2 stops in de baan.
1.25 Seascooter Maak aan de oppervlakte een figuur in de vorm van een 8, met een 
kruising in het midden.

 

1.31 V Te water gaan met een schredesprong, gevolgd door 25 meter zwemmen en in maximaal 2 duiken 3 voorwerpen in minimaal 2 verschillende kleuren opduiken. (minimaal 2 meter diep)
1.32 Starten in het water, hoekduik naar de bodem gevolgd door 10 meter onder water zwemmen (minimaal 1 meter diep)
1.33 Starten in het water, onder water door een op de bodem staande hoepel zwemmen gevolgd door op 2 meter afstand opduiken van een voorwerp naar keuze.
1.34 Te water gaan met Sea-doo waterscooter,  50 meter snorkelen.
1.35 Starten in het water, met de sea-doo waterscooter 50 meter snorkelen onderbroken door 2 hoekduiken waarna 10 meter onder water wordt voortgebracht.

EISEN ZILVER

2.11 50 meter samengestelde rugslag
2.12 V 50 meter borstcrawl
2.13 V 50 meter rugcrawl
2.14 Schredesprong met snorkel uitrusting in de hand. Zelfstandig aantrekken van snorkel uitrusting.
2.15 200 meter snorkelen waarin het gezicht in het water blijft.
2.21 50 Meter dolfijnbeenslag rug
2.22 50 meter dolfijnbeenslag buik
2.23 50 meter snorkelen waarbij de snorkel minimaal 4 keer uit de mond-over de rug-naar de andere hand- naar de mond gebracht word. ( het hofd blijft ten aller tijden onder water.)
2.24 Hoekduik, onder water heen en terug door een hoepel op de bodem zwemmen.
2.25 Hoekduik, op de bodem lucht uitblazen en 5 seconden op de bodem zitten.
2.31 Hoekduik, 10 meter onderwater dolfijnbeenslag
2.32 In maximaal 5 duiken een met 2 kilogram verzwaarde emmer met behulp van snorkel omhoog blazen.
2.33 Hoekduik, onder water door een hoepel zwemmen, vervolgens nog een keer linksom en rechtsom door de hoepel.
2.34 Hoekduik, op de bodem lucht uitlazen en bril afzetten.

EISEN GOUD

3.11 Te water gaan met de snorkeluitrusting in de hand, aansluitend de uitrusting aan doen, de bril onder water opzetten, vervolgens 50 meter snorkelen met de borstcrawl, aansluitend 50 meter snorkelen met de bril op het voorhoofd en het gezicht in het water.
3.12 Starten in het water met een buddy, na 5 meter snorkelen een hoekduik maken en 20 meter onder water zwemmen, aansluitend 25 meter buddy breathing.
3.13 Starten in het water, onder water zwemmen en ondertussen onder water de snorkel uit de mond nemen, een mastworp leggen om de snorkel met een meegenomen stuk touw, het mondstuk onder water in de mond nemen en aan het wateroppervlak de snorkel leeg blazen.
3.14 Starten in het water, 50 meter snorkelen en ondertussen in maximaal 2 hoekduiken 4 pvc buisjes voorzien van bochtjes ophalen van de bodem en al snorkelend monteren tot een vierkant.
3.15 Starten in het water, snorkelen en in maximaal 2 hoekduiken, met behulp van een slangsnorkel, een met 1 kilogram verzwaarde 1,5 liter fles omhoog blazen (minimaal 2 meter diep).
3.21 Starten in het water, snorkelen, een hoekduik maken, aansluitend in rugligging door 2 hoepels zwemmen, die tenminste 5 meter uit elkaar staan (minimaal 2 meter diep).
3.22 Starten in het water, snorkelen, een hoekduik maken en door een hoepel zwemmen, aansluitend een gestrekte salto achterover maken en in buikligging weer door dezelfde hoepel gaan, vervolgens door de tweede hoepel zwemmen, die 5 meter verderop staat.
3.23 Starten in het water en blind snorkelen over een afstand van 12 meter naar een afgebakend stuk zwembadwand met een breedte van 5 meter.
3.24 Met de sea-doo waterscooter onderwater door 2 hoepels op de bodem zwemmen met een onderlinge afstand van 12 meter.
3.25 Met de Sea-doo waterscooter koprol vooruit.
3.31 Met de Sea-doo waterscooter te water gaan, 25 meter snorkelen met de waterscooter, waarbij door 3 op 5 meter van elkaar staande hoepels wordt gezwommen.
3.32 Met de Sea-doo waterscooter, Maak een slalom met gebruik van ten minste 4 markeringen met minimaal 3 meter tussenruimte. 
Verwerk in de slalom het onder water gaan door hoepels en 
rond markeringen.
3.33 Maak in een horizontale positie een voorwaartse salto overgaand in een achterwaartse salto. Uitkomen op het startpunt.
3.34 Beweeg voorwaarts, draai op de rug, maak een achterwaartse salto, draai terug en maak de baan af.
3.35 Op de kant twee uiteinden van een touw aan elkaar knopen met een platte knoop.

De Beluga staat bij IIFSI symbool voor de snorkellijn

S ‘werelds mooiste dolfijnen op aarde, ‘ de Beluga’. En zeg nu zelf het zou een sprookje kunnen zijn als u deze in het wild zou kunnen tegen komen. Lees hieronder meer over deze mysterieuze walvis of toch meer een dolfijn??

Zo mysterieus als zij is, zo elegant zwemt zij door de wateren van “Antarctica”.

De Beluga is een tandwalvis, maar toch ook meer een familie van de dolfijn. Deze prachtige witte dolfijn heeft een krachtig lichaam dat eindigd met een afgeronde kop, een korte snuit en op zijn voorhoofd een dikke speklaag. Wat zo bijzonder of uniek is aan de ” Beluga” tot tegenstelling tot andere dolfijnen of walvissen is dat zij een buigzame nek heeft en op de plek van de rugvin is alleen maar een soort rugplooi te zien.

De Beluga wordt maximaal 7 meter lang en weegt 2000 kilo zwaar, ze kan een leeftijd bereiken van zo’n 30 tot 40 jaar oud.

De vrouwtjes daarin tegen zijn doorgaans 3 tot 4 meter lang en 400 tot 1000 kilo zwaar. De mannetjes wegen zo’n 1000 tot 1500 kilo zwaar, en kunnen 4 tot 5 meter lang worden. Ze leven in vrij kleine groepjes van wel 2 tot 15 dieren. De groepjes bestaan uit vrouwtjes met jongen of uitsluitend alleen maar mannetjes.

De Beluga jaagt in ondiepe wateren in kleine scholen op zoek naar vis. Helaas wordt dit schitterende dier ook bejaagt, zijn vlees en traan wordt gebruikt voor het maken van leer of zijn traan wordt gebruik voor olie te produceren.  De Beluga kan geweldig diep duiken zo’n 800 meter diep.

De Beluga komt veel voor in de Antarctische zeeën, maar ook de subarctische zeeën. In Europa ligt hun zuidgrens, ze komen veel voor boven ” Noorwegen”, maar er zijn ook af en toe meldingen geweest dat deze dolfijn is voorgekomen in de ‘ Noordzee’.

Het jong wordt geboren na een dracht van ongeveer 14 a 15 maanden , ze komen grijs van kleur ter wereld. De volwassenen exemplaren zijn wit tot bijna melkwit van kleur. De gewone dolfijn heeft een dracht die langer is 20 tot 30 maanden drachttijd.

Wist u dit ?

In 1966 zwom er een ” Beluga in de Rijn “. Hij werd vernoemd naar ” Moby Dick”, naar het bekende verhaal en boek van de mysterieuze witte walvis.