Racing Club

Dream. Believe. Achieve.
Racing Club wil een positieve bijdrage leveren aan de professionalisering van de zwemsport in Nederland en Den Haag als topsport stad op de kaart zetten.

De visie van Racing Club is gebaseerd op een andere aanpak dan gebruikelijk. Wij laten ons inspireren door methodieken die zijn ontwikkeld in Australië, Canada, de Verenigde Staten en Groot-Britannië. Ons doel is een omgeving te creëren waarbinnen elke zwemmer de kans krijgt het beste uit zichzelf te halen en mogelijk nationaal en internationaal topniveau te bereiken.
Hiervoor biedt Racing Club een hoogwaardige en op elke zwemmer afgestemde training en begeleiding en dit vanaf augustus 2012 in het splinternieuwe, ultramoderne 50-meterbad in Den Haag, het Hofbad. Rondom Het Hofbad wil Racing Club in de komende jaren uitgroeien tot dé Haagse zwemvereniging, behorende tot één van de topclubs van Nederland. Samen met andere Haagse verenigingen wil Racing Club uiteindelijk het Olympische metaal terug naar Den Haag brengen.

Zwemmen is onze passie. Kwaliteit is onze standaard, excellentie onze uitdaging.
Racing Club werkt met een stappenplan, waarbij vanaf jonge leeftijd de nadruk ligt op het leren van de techniek in een veilige, gezellige en sportieve omgeving.

Alleen door een ultieme balans tussen sport, school en ontspanning is het mogelijk om jezelf als topsporter te ontwikkelen. Om de absolute top (in zwemmen, een andere sport of een beroepsuitoefening ) te bereiken, moet minimaal 10.000 uur geïnvesteerd worden. Dit vergt veel van de sporter en van ouders.
Racing Club streeft naar een optimale begeleiding om de zwemmer deze lange weg te laten bewandelen. Kwaliteit en het belang van de sporter staat hierbij voorop.
Toch meten we succes niet alleen af aan het opleiden van zwemtalent, maar ook aan individuele ontplooiing, aan het ontwikkelen van een sterk clubgevoel, aan het samenwerken met andere verenigingen, en aan het stimuleren van de betrokkenheid van ouders, verzorgers en vrijwilligers.
Respect en sportiviteit vormen de basis van onze filosofie.