Wie zijn wij

IIFSI is het opleidingsinstituut voor de internationale Zwembranche ontwikkeld ter verbetering en ondersteuning van de branche met een duidelijke focus naar een betere toekomst.

Wij zijn allemaal volledig gediplomeerde zwemonderwijzers met een jarenlange ervaring in de 3 grote gerenommeerde zwemorganisaties in Nederland: ENVOZ, NPZ-NRZ en KNZB. Door ons rapporteurschap en de jarenlange ervaring die wij hebben als zwemonderwijzer hebben wij een goed inzicht in het niveau door heel Nederland en we zijn er dan ook van overtuigd dat onze lesmethode de enige juiste is. Daarnaast werken wij samen met 1e graads  Hbo-opgeleide vakdocenten uit het zwemonderwijs en het reguliere onderwijs. Bij ons houdt het dan ook niet op na het behalen van het C diploma. Door een samenwerking aan te gaan met diverse professionals zoals reddings-, duik- en wedstrijd organisaties kan het kind hierna zelf een richting bepalen om te vervolgen. De IIFSI diplomalijn sluit naadloos aan bij de zwem, red en duiksport en is daarbij een bron van aanstormend talent.

Hieronder een overzicht.

Het Zwem ABC van IIFSI is gestart vanuit de verschillende zwemsporten. Door de lat hoger te leggen tijdens het Zwem ABC is het mogelijk een aansluiting te creëren op de zwemsport.  Na het behalen van het C diploma kan uw kind direct starten in bijvoorbeeld:

 • IIFSI Wedstrijdzwemmen
  • Binnen de wedstrijd lijn zijn tal van diploma’s te behalen. Van C tot Olympisch goud!
 • IIFSI Snorkelen
  • Na de IIFSI snorkel diploma’s kan uw kind verder met de Padi duikbrevetten van Sealteam tot instructeur.
 • IIFSI Survival zwemmen / zwemmend redden
  • Na het IIFSI survival zwemmen is uw kind klaar om te starten bij de reddingsbrigade. Daar leren ze de vakkennis die nodig is om een lifeguard te worden.
Verschillende specialisten, omdat goed altijd beter kan. één team, IIFSI.

Geschiedenis

Vijf jaar geleden ging een denktank van start. Het zwemonderwijs werd onder de loep genomen en fouten werden geanalyseerd. Uit alle analyses kwamen verbeteringen en daarmee ontstonden pilots. De pilots brachten veranderingen met zich mee. Al deze veranderingen werden nog eens goed onderzocht. Na een periode van vijf jaar is het resultaat in zicht. De pilots hebben een methodiek voortgebracht waar op de volledige  internationale denktank volmondig akkoord gaf. International institute for swimming improvement gaat van start!

Voor wie

IIFSI is er voor organisaties met ervaren zwemonderwijzers die verder willen ontwikkelen en prioriteiten stellen aan het geven van kwalitatief hoogwaardige zwemlessen. Zwemonderwijzers met veel ervaring hebben vaak een eigen visie en dat stellen wij zeer op prijs. Doordat vakleerkrachten kennis en kunde kunnen delen in een denktank, zowel in ons kenniscentrum als in theorie, werkt IIFSI aan een constante verbetering van het zwemaanbod.

Er zijn drie aanbieders van zwemles in Nederland: zwembaden, zwemscholen en zwemverenigingen. Bij IIFSI zijn alle partijen welkom mits zij aan de volgende criteria voldoen:

 1. Minimaal volledig gediplomeerd zwemonderwijzer zijn en kopieen van opleidingen kunnen overleggen.
 2. Meerdere jaren ervaring hebben.
 3. De gehele organisatie moet in het bezit zijn van een V.O.G. (verklaring omtrent gedrag).
 4. geldige E.H.B.O.diploma.
 5. Een digitaal leerlingvolgsysteem (zwemscore) hebben.
 6. Akkoord met de gedragscode.
 7. In bezit zijn van gedegen lesplan.
 8. Voldoen aan veiligheidsvoorschriften en bijbehorende draaiboeken.